Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Jonathan Swensen & Marianna Shirinyan

november 20

Jonathan Swensen, cello – Marianna Shirinyan, klaver

Denne duo optrådte med stor succes ved en af foreningens koncerter i sidste sæson, og vi har nu fået mulighed for at få en ny koncert i efteråret med dem.

Marianna Shirinyan

Marianna er en af de mest kreative og efterspurgte pianister i Europa i dag. Hendes livlige og virtuose musikerskab gør hende meget efterspurgt, både som solist og som kammermusiker. Shirinyan spiller med stor følsomhed, forståelse, teknisk glans og skønhed i tonen, hvilket giver hende mulighed for at favne et bredt repertoire. Hun er ansat som professor ved Oslo Musikhøgskole og underviser ligeledes på DKDM i København. Marianna har markeret sig som en af sin generations ledende pianister og har optrådt som solist med de førende skandinaviske orkestre. Marianna er et kendt ansigt i Birkerød Kammermusikforening, og i feruar 2023 var hun hovedperson i ”Mød en Musiker” på Café Hyggestund. Som solist og kammermusiker gæster hun ofte større internationale festivaler som Schleswig-Holstein Musik Festival, Bergen Festspillene og MDR Musiksommer, og hun har samarbejdet med mange internationalt kendte dirigenter. Marianna er kunstnerisk leder af Oremandsgaard Kammermusikfest og Co-kunstnerisk leder af Valdres Sommersymfoni i Norge.

Jonathan Swensen

Opvokset i Gentofte, har været elev på DKDM af Toke Møldrup. Han er vinder af Øresunds Solist 2015 og modtager af P2 Talentprisen 2016.Med en mor, der er violinist, og en far, der både dirigerer og er violinist, har musikken været en del af Jonathans liv helt fra begyndelsen. Som treårig dirigerede Jonathan Sibelius’ symfonier med en spisepind. Som seksårig var han med i koncertsalen, da faren dirigerede Elgars Cellokoncert med Ralf Kirschbaum som solist. 

Og det var første gang, han bad om at få lov at spille cello.  Det fik han dog ikke umiddelbart, idet hans forældre først skulle sikre sig, om han var parat til at øve dagligt. Den var han, – og så fik han lov!

Detaljer

Dato:
november 20