Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Duo Van der Pals-Eide

november 12

Pål Eide, klaver, Tobias van der Pals, cello, Denise Beck, sopran 

I 2021 søsatte Tobias van der Pals og Pål Eide et ambitiøst projekt gående ud på at bringe en cellosonate, der havde sovet tornerosesøvn i mere end 100 år, tilbage til de internationale koncertsale. Komponisten er dansk- hollandske Leopold van der Pals ((1884-1966), der i før- og mellemkrigstiden fik sine værker opført på den internationale scene fortolket af førende dirigenter og orkestre. Leopold van der Pals er i øvrigt Tobias’ bedstefar. Birkams publikum stiftede bekendtskab med duo’en sidste år i april, da de med ultra-kort valsel sprang ind og overtog den planlagte koncert med Schuberts Winterreise, som måtte aflyses samme dag få timer før den skulle have fundet sted grundet sygdom hos duo’en Pellegrini/Shirinyan.

Pianisten Pål Eide er født og opvokset i Norge men har siden 1990 boet i Danmark kun afbrudt af et studieophold i Moskva 1993-94. Han er uddannet i København hos Tom Ernst og José Ribera, i Moskva hos Tatjana Nikolajeva ogNaum Starkmann og i Oslo hos tjekkiske Jirí Hlinka.

Cellisten Tobias van der Pals er født i Sverige, men har i mange år været bosat i Danmark. Han har studeret på Royal Academy of Music i London, Royal Academy of Music and Drama i Glasgow, og på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvorfra han debuterede fra solistklassen i 2009. Hans vigtigste lærere var Johannes Goritzki, Frans Helmersson og Morten Zeuthen

Dénise Beck, sopran

Den danske sopran Dénise Beck er uddannet ved Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien samt af Kirsten Buhl-Møller og Bo Skovhus på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Siden sin debut på Salzburger Landestheater i 2009 som Blondchen i Bortførelsen fra Seraillet har hun optrådt som solist i operaer i Østrig, Amsterdam, Berlin, London, Stockholm og Tokyo.

Detaljer

Dato:
november 12