Birkerød Kammermusikforening

Program for 50. sæson 2013 - 2014

Tirsdag
den 10. september
2013
kl. 19:30


Den Danske Strygekvartet


Rune Tonsgård Sørensen (violin)
Frederik Øland (violin)
Asbjørn Nørgaard (bratsch)
Frederik Sjölin (cello)


Klik på billederne for at komme til Den Danske Strygekvartets hjemmesider

Program
Joseph Haydn: Strygekvartet B-dur, opus 76 nr. 4. Solopgangen
Nordisk Folkemusik: Sange fra Danmark og det øvrige Skandinavien arr. for strygekvartet
L. v. Beethoven: Strygekvartet nr. 15, a-mol, opus 132

Den Danske Strygekvartet blev dannet af fire meget unge musikere i 2001. De var alle under atten år, men de havde allerede på det tidspunkt spillet sammen ved forskellige musikstævner. Kvartetten har studeret hos Tim Frederiksen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og deltaget i en række masterclasses med flere af verdens førende kvartetter. Desuden har den deltaget i utallige festivaler og kammermusikkonkurrencer og flere gange vundet 1. prisen. Senest har kvartetten modtaget den meget betydningsfulde Carl Nielsen Pris 2011.

Onsdag
den 9. oktober
2013
kl. 19:30


Gina McCormack og Nigel ClaytonKlik på billedet for at komme til musikernes hjemmeside

Program
L. v. Beethoven: Sonate i D-dur, opus 12 nr. 1
Karol Szymanowski: Romance opus 23
Robert Schumann: Sonate i a-mol, opus 105
Karol Szymanowski: La Fontaine D'Arethuse. Fra opus 30
Richard Strauss: Sonate i Es-dur, opus 18

Gina McCormack & Nigel Clayton har dannet duo siden 2010. Gina McCormack er en af Storbritanniens førende violinister. Hun har tidligere været leder af henholdsvis Sorrel Quartet og Maggini Quartet. I de sidste år har hun sideløbende med sin undervisning koncentreret sig om sit solospil og sit duo-spil med pianisten Nigel Clayton. Denne er uddannet ved Royal College of Music i London, hvor han nu er professor. Han optræder primært som kammermusiker og akkompagnatør.


Onsdag
den 23. oktober
2013
kl. 19:30


Gefion Strygetrio


Jon Gjesme (violin)
Gert-Inge Andersson (bratsch)
Henrik Brendstrup (cello)
Program
L. v. Beethoven: Serenade i D-dur, opus 8
Zoltán Kodály: Intermezzo
J. Sibelius: Suite i A-dur for strygetrio
Bohuslav Martinù: Strygetrio nr. 2, H. 238, C-dur

Gefion Strygetrio er dannet af tre nordiske musikere, Jon Gjesme fra Norge, Gert-Inge Andersson fra Sverige og Henrik Brendstrup fra Danmark. Trioen har spillet sammen siden 2004. Deres koncerter i København er blevet transmitteret i radioen i flere europæiske lande, bl.a. i BBC i England. De er blevet inviteret til at deltage i flere musikfestivaler både nationalt og internationalt. Trioen udgav i 2010 en cd med de tre strygetrioer fra Beethovens opus 9.

Torsdag
den 5. december
2013
kl. 19:30


Den Danske Blæserkvintet og Elisabeth Westenholz

Koncerten aflyst på grund af stormvejret

men afholdes i stedet for den 12. februar 2014

Søndag
den 12. januar
2014
kl. 16:00


Nytårskoncert med Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester og solisterKlik på billedet for at komme til LTSO's hjemmeside

Festligt nytårsprogram

Bedrich Smetana: Moldau
Badrich Smetana: Slaviske danse
Mogens Andresen: Præludium og polska
Johann Strauss jn.: Czardas
Mogens Andresen: Lyngby March
Mogens Andresen: Entrada chaconne
Frank Hafner: Barnacle Bill the Sailor
Mogens Andresen: Et musikalsk eventyr
Johann Strauss jn.: An der schönen blauen Donau

Særskilt forsalg - nummererede pladser

Mandag
den 27. januar
2014
kl. 19:30
Menuhin Festival Piano Quartet


Friedemann Rieger (piano)
Nora Chastain (violin)
Silvia Simionescu (viola)
Troels Svane (cello)


Klik på billedet for at komme til Menuhin Festival Piano Quartets hjemmeside

Program
L. v. Beethoven: Klaverkvartet Es-dur, opus 16
Joaquin Terina: Klaverkvartet opus 67
Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 2, A-dur, opus 26

Menuhin Festival Piano Quartet har eksisteret siden 1989. Den er en af vor tids førende faste klaverkvartetter. Kvartetten har fået navn efter violinisten Yehudi Menuhin, som var til stor støtte for kvartetten både ved dens dannelse og ved de første koncerter på musikfestivalen i Gstaad. Kvartetten har i årenes løb foretaget adskillige koncertturneer til verdens største koncerthuse, hvor den er blevet modtaget med begejstring af både publikum og pressen.

Onsdag
den 12. februar
2014
kl. 19:30


Den Danske Blæserkvintet og Elisabeth Westenholz

Verner Nicolet (fløjte)
Bjørn Carl Nielsen (obo)
Søren Birkelund (klarinet)
Bjørn Fosdal (horn)
Peter Bastian (fagot)

Elisabeth Westenholz (klaver)


Klik på billedet for at komme til Peter Bastians hjemmeside


Klik på billedet for at komme til Elisabeth Westenholz' hjemmeside

Program
W. A. Mozart: Divertimento i B-dur, nr. 3, K. 439b
L. v. Beethoven: Kvintet for klaver og blæsere. Es-dur, opus 16
Franz Schubert: fra "Tre klaverstykker" D 946 (1828) Allegretto
Francis Poulenc: Sextour. C-dur, opus 100

Den Danske Blæserkvintet har de senere år spillet fast sammen med pianisten Elisabeth Westenholz. Kvintetten blev stiftet i 1968 og har nu, med de samme medlemmer, i 45 år været en institution i dansk og internationalt musikliv. De fem fremragende musikere har helt fra første færd inspireret komponister til at skabe værker til ensemblet. Dette indebærer, at kvintetten jævnligt optræder ved festivaler for ny musik. Samarbejdet med den berømte dirigent Sergiu Celibedache i 70'erne har haft stor betydning for kvintetten. Dens repertoire dækker hele spektret fra barok til avantgarde.

Tirsdag
den 25. februar
2014
kl. 19:30


2X2P


2 pianister og 2 percussionister

Program
Vagn Holmboe: Epos opus 182
Per Nørgård: Det veltempererede slagtøj
Francis Poulenc: Sonate for to klaverer
Luciano Berio : Linea
Kim Helweg: America Fantasy - a tribute to Leonard Bernstein

2X2P - 2 pianister og 2 percussionister er fire unge solister, som mødes i et varieret og medrivende repertoire for netop denne besætning. De to klaverer bærer det melodiske fundament og sammen med slagtøjets uendelige klangfarver opstår et nærmest orkestralt lydbillede. Ensemblet præsenterer det udfordrende repertoire både som klaverduo, slagtøjsduo og kvartet. De fire musikere påbegyndte deres studier samtidig, og de har siden da spillet sammen som henholdsvis klaverduo og slagtøjsduo.

Kristoffer Hyldig, klaver
Er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse. Derudover har han deltaget i masterclasses med Rolf Hind, Malcolm Martineau, Leif Ove Andsnes og Helmuth Deutsch. Kristoffer Hyldig er meget aktiv i dansk musikliv og spiller jævnligt i musikforeninger og festivaler både som solist, kammermusiker og akkompagnatør og har derudover givet koncerter i Italien, Tyskland, Polen og New York. Han samarbejder med Zentropa, hvor han er medvirkende i flere film både på lyd- og filmsiden. Han har optrådt flere gange med orkester, bl.a. i 2012 med Sjællands Symfoniorkester, i 2006 med Aalborg symfoniorkester og i 2008 med Messiaen's 'Oiseaux exotiques' i Den Sorte Diamant med Jean Thorel. Udover sidstnævnte værk opførte han i 2008 en række af Messiaens værker, heriblandt det omfattende klaverværk ’Vingt regards sur l’Enfant-Jésus’, en del kammermusik samt ’Harawi’ for sopran og klaver. Sidstnævnte har han indspillet på pladeforlaget Naxos. Han har fået tildelt flere priser, heriblandt Jacob Gades store legat. I 2012 modtog Kristoffer Hyldig anmelderringens hæderspris.

Anne Holm-Nielsen, klaver
Er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse med kammermusik og akkompagnement som speciale. Havde sin debut som solist med symfoniorkester som 12-årig og har vundet adskillige priser i diverse konkurrencer bl.a. 1. pris og VIP pris i den Danske Steinway Festival. Udover solospillet er Anne en aktiv kammermusiker. Således er hun pianist i klavertrioen Trio Dania og ensemblet Modern Tango Quintet, der udgav deres anmelderroste debut-cd med Kim Sjøgren i 2006 og giver koncerter i kammermusikforeninger og festivaler landet over. Deres anden cd forventes at udkomme i efteråret 2013. Har modtaget adskillige legater hvoraf Sonnings Stipendiat, Ester Vagnings Fonds Legat og Alexander Stoffregens Mindelegat kan nævnes. Har deltaget i masterclasses med bl.a. Mikhael Rudy, Helmuth Deutsch, Rudolf Jansen og Malcolm Martinu samt givet koncerter i Sverige, England, Tyskland, Italien, Spanien, Grækenland, Slovenien, Canada og USA.

David Hildebrandt, percussion
Er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse. Han er særdeles aktiv på den danske såvel som den udenlandske musikscene og har turneret med diverse orkestre i Europa, USA og Asien. I 2002 vandt han 1 . pris i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistkonkurrence og modtog i den forbindelse William Christiansens Legat. Er desuden blevet tildelt den prestigefyldte Gladsaxe Musikpris 2004 for sit solistiske virke. David kan opleves i mange forskellige sammenhænge - både som solist og som ensemble- og orkestermusiker. Han udgør en tredjedel af ensemblet Alpha samt trioen Pace, som blandt andet samarbejder med Dansk Danseteater med hvem de netop har turneret i England.

Thomas Teisner, percussion
Er uddannet fra det Fynske Musikkonservatoriums solistklasse samt fra Hochschule für Musik ”Hans Eisler” i Berlin og har endvidere haft et studieophold på Julliard i New York hos Solopercussionist i NY-Phil, D. Druckmann. Thomas er en alsidig slagtøjsspiller og har et stort virke både som orkestermusiker, kammermusiker og solist. Han spiller jævnligt med diverse danske og udenlandske symfoniorkestre og ensembler som: München Kammerorchester, Worldbrass, Athelas, Ulster Orchestra, Radiosymfoniorkestret og Det Kgl. Kapel. Desuden har han været medlem af forskellige internationale orkestre som Mahlerorkestret, Verdensorkestret, Pacific Music Festival samt The Janacek Orchestra og har bl.a. indspillet Carl Nielsens 4. Symfoni ”Det Uudslukkelige” i philharmonien i Berlin med Verdensorkestret.

Torsdag
den 13. marts
2014
kl. 19:30


Storstrøms Kammerensemble

Svend Melbye (fløjte)
Martin Kejser (klarinet)
Gunnar Eckhoff (fagot)
Mette Franck (harpe)
Jacob Westh (klaver)
Stephane Tran Ngoc (violin)
Piotr Zelazny (bratsch)
Peter Hudler (cello)


Klik på billedet for at komme til Storstrøms Kammerensembles hjemmeside

Program
Anton Reicha: Kvartet, Es-dur
Bohuslav Martinu: Musique de Chambre nr. 1
Antonin Dvorak: Klaverkvartet nr. 2, Es-dur

Storstrøms Kammerensemble blev etableret 1991 på herregården Fuglsang. Ensemblets lidt utraditionelle instrumentsammensætning og musikernes store nysgerrighed giver i kombination med samarbejde med mange komponister en unik profil blandt de danske basisensembler. Ensemblet optræder med en bred vifte af nationale og internationale værker fra renæssancen til nutiden og foretager koncertturneer til de øvrige danske regioner og til udlandet.

Onsdag
den 2. april
2014
kl. 19:30


Trio Misto
Asbjørn Nørgaard (bratch)
Mathias Kjøller (klarinet)
Søren Rastogi (klaver)


Program

W.A. Mozart Keglebanetrio i Es-Dur, KV 498 (1786)
(1756 - 1791)
I Andante
II. Menuetto
III. Rondeaux: Allegretto

Robert Schumann Märchenerzählungen, op. 132 (1853)
(1810 - 1856)
I. Lebhaft, nicht zu schnell
II. Lebhaft und sehr markiert
III. Ruhiges Tempor, mit zartem Ausdruck
IV. Lebhaft, sehr markiert - Etwas ruhiges Tempo - Erstes Tempo

PAUSE

György Kurtág "Hommage à Robert Schumann", op. 15d (1990)
(1926 - )
1. Merkwürdige Pirouetten des Kapellmeisters Johannes Kreisler - Vivo
2. E*: Der begrenzte Kreis - Molto semplice, piano e legato
3. Und wieder zuckt es schmerzlich F. um die Lippen - Feroce, agitato
4. Felhò Vallek, mar Sut en lur (Töredék-töredék) - Calmo, scorrevole
5. In der Nacht - Presto
6. Abschied (Meister Raro endeckt Guillaume de Machaut) - Adagio, poco

Max Bruch Fra 8 stykker for klarinet, bratsch og klaver, op. 83 (1910)
(1830 - 1920)
1. Andante
2. Allegro con moto
4. Allegro agatato
5. Rumänische Melodie: Andante
7. Allegro vivace, ma non troppo

Trio Misto er en helt ny trio. Asbjørn Nørgaard (bratsch) kender vi fra Den Danske Strygekvartet. Matthias Kjøller (klarinet) er soloklarinettist og har netop vundet en meget ærefuld 2.plads ved årets Carl Nielsen Konkurrence i Odense og endelig Søren Rastogi (klaver), som har medvirket i et utal af forskellige sammenhænge som kammermusiker, akkompagnatør og solist.

Torsdag
den 10. april
2014
kl. 19:30

Birkerød Kammermusikforenings ordinære generalforsamling
i
Lille Sal ved biblioteket

Dagsorden

Formandens beretning

Referat af generalforsamlingen

Alle koncerter foregår i Mantziusgårdens koncertsal

Johan Mantziusvej 7, Birkerød

Foreningen forbeholder sig ret til ændringer i programmet

Som altid gives disse oplysninger uden ansvar for fejl, udeladelser og manglende opdatering.

Denne side er opdateret den 22. april 2014 kl. 20:37