BIRKERØD KAMMERMUSIKFORENING

45. SÆSON 2008-2009

Alle koncerter foregår i Mantziusgårdens Koncertsal

Johan Mantziusvej 7, Birkerød

 

 

Onsdag d. 10. september 2008 kl. 20

 

Blæserkvintetten Carion

 

Helene Navasse (fløjte)

Egīls Šēfers (klarinet)

Niels Anders Vedsten Larsen (fagot)

Niels Dittmann (obo)

David M.A.P. Palmquist (horn)

 

Johann Sebastian Bach: Concerto nr. 2

efter Antonio Vivaldi, arr. Mordechai Rechtman

Franz Ignaz Danzi: Blæserquintet, g-mol, opus 56 nr. 2

Antonio Rosetti: Quintetto, edited by Jan Schroeder

Maurice Ravel: Pavane pour une infante dèfunte

Paul Hindemith: Kleine Kammermusik für fünf Bläser, opus 24, nr. 2

Edward William Elgar: Nimrod from Enigma Variations, arr. David Palmquist

 

 

Kvintetten består af fløjtenisten Hélène Navasse, som er født i Frankrig og har studeret samme sted. Hun debuterede fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i 2001.

 

Oboisten Niels Dittmann fik sin musikalske grunduddannelse i Tivoligarden og har siden studeret ved DKDM.

 

Kvintettens nyeste medlem, klarinettisten Egils Sefers, kommer fra Letland. Han er uddannet i USA og vandt i 2007 stillingen som soloklarinettist i Odense Symfoniorkester.

 

Hornisten i ensemblet, David M.A.P. Palmquist, begyndte også sin karriere i Tivoligarden. Han er uddannet i Hannover og har i en længere periode været ansat i Radiosymfoniorkestret som 1. solohornist.

 

Niels Anders Vedsten Larsen, som spiller fagot, har studeret ved både Det Jyske og Det Fynske Musikkonservatorium. Han har spillet med de fleste store danske orkestre.

 

Carion Kvintetten har udviklet en helt særlig stil, hvor alle koncerter spilles udenad. Det giver musikerne udstrakt frihed til at kommunikere, både med hinanden og publikum. Det, at musikken formidles så direkte, øger forståelsen af den og gør oplevelsen utrolig intens. Kvintetten har på kort tid arbejdet sig op til et meget højt kunstnerisk niveau og betragtes i dag som et af Danmarks førende ensembler. Carion Kvintetten høstede stor anerkendelse, da den vandt hele 2 priser ved DR’s Kammermusikkonkurrence i 2004. I 2006 vandt kvintetten Marco Fiorindo Internationale Kammermusikkonkurrence i Torino.

 

 


 

Torsdag d. 2. oktober 2008 kl. 20

 

The Maggini Quartet

 

Susanne Stanzeleit (violin)

David Angel (violin)

Martin Outram (bratsch)

Michal Kaznowski (cello)

 

Ludwig van Beethoven: Strygekvartet, opus 18, nr.2

Edmund Rubbra: Kvartet nr. 2

Johannes Brahms: Strygekvartet, opus 51, nr.1

 

Kvartetten blev dannet i 1988. Dens medlemmer er alle højt uddannede solister, som er kendt i hele verden, ikke mindst på grund af deres utallige cd-indspilninger, som sælges overalt. Kvartetten består af de to violinister Susanne Stanzeleit og David Angel, bratschisten Martin Outram og cellisten Michal Kaznowski. Sidstnævnte spillede i Birkerød sidste sæson sammen med The Sorrel Quartet.

 

I 2001 vandt ensemblet Grammophone Chamber Music Award og blev nomineret til the Classical Brit Awards Ensemble/Orchestral Album 2002. Udover de omfattende koncertaktiviteter er musikerne kendt for deres undervisning ved bl.a. universiteterne Yale og Oberlin i USA

 

Aftenens program består af følgende værker: Strygekvartet, opus 18, nr. 2 af Ludwig van Beethoven, Kvartet nr. 2 af den britiske komponist Edmund Rubbra (1901 – 86) og Strygekvartet opus 51, nr. 1 af Johannes Brahms.

 

 

 I 2001 vandt ensemblet Grammophone Chamber Music Award og blev nomineret til the Classical Brit Awards Ensemble/Orchestral Album 2002. Udover de omfattende koncertaktiviteter er musikerne kendt for deres undervisning ved bl.a. universiteterne Yale og Oberlin i USA

 


 

Mandag d. 27. oktober 2008 kl. 20

 

Vlach Quartet og Vesselin Stanev

 

Jana Vlachová (violin)

Karel Stadtherr (violin)

Georg Haag (bratsch)

Mikael Ericsson (cello)

Vesselin Stanev (piano)

 

Franz Liszt: Réminiscences de Don Juan (ændring)

Leos Janácek: Strygekvartet nr. 1,”Kreutzer Sonaten”

Johannes Brahms: Klaverkvintet, f-mol, opus 34

 

Vlach Quartet Prague i Mantziussalen.

 

Ved Birkerød Kammermusikforenings koncert i Mantziussalen mandag den 27. oktober kl. 20 spiller den tjekkiske strygekvartet, Vlach Quartet Prague.

 

Kvartetten blev dannet som en efterfølger til den oprindelige Vlach Kvartet, der blev ledet af den berømte violinist Joseph Vlach. Den blev grundlagt i 1982 på initiativ af hans datter, violinisten Jana Vlachová, som siden har fungeret som kvartettens førsteviolinist. De øvrige medlemmer af ensemblet er Karel Stadtherr (violin), Georg Haag (bratsch) og Mikael Ericsson (cello). Desuden medvirker ved denne koncert den bulgarske pianist Vesselin Stanev.

 

Alle musikerne er højt uddannede. Samtidig med deres koncertvirksomhed som solister både i og uden for Europa er de bærende kræfter i The Czeck Chamber Orchestra. Kvartetten fik meget hurtigt stor anerkendelse, og den har i årenes løb vundet adskillige internationale priser. Den anses for at være blandt de førende europæiske strygekvartetter for tiden.

 

Der er salg af løssalgsbilletter fra kl. 19.30. Almindelig pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Børn og unge under 18 år er gratis.

Vi gør opmærksom på, at billetter kan købes over billetnet og på Mantziusgårdens kontor. Der er ikke nummererede pladser.

 

Bestyrelsen byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 

 

 


 

Torsdag d. 4. december 2008 kl. 20

 

Eskær Trioen og Lee Morgan

 

Julie Eskær (violin)

Emilie Eskær (cello)

Charlotte Thaning (piano)

Lee Morgan (klarinet)

 

Ludwig van Beethoven: Klavertrio i Es-dur, opus 1, nr.1

Olivier Messiaen: Kvartet til tidens ende.

 

 

Eskær Trioen blev dannet i 1994. Den består af Charlotte Rørdam Thaning på klaver, Julie Eskær på violin og Emilie Eskær på cello. Denne gang spiller de sammen med soloklarinettist fra Det Kongelige Kapel og lærer ved Konservatoriet, Lee Morgan.

 

Trioen vandt i 1996 P2’s kammermusikkonkurrence og har siden været medaljevindere ved Osaka International Chamber Music Competition og prisvindere ved flere andre internationale kammermusikkonkurrencer. Da de spillede i Birkerød i 1996 fik de overrakt Betty og Valdemar von Hauen’s Musikpris.

 

Trioen har placeret sig blandt de førende kammermusikensembler i Danmark  med koncerter både i udlandet og i hele Danmark, bl.a.flere koncerter i Tivolis koncertsal og en koncertserie på Louisiana som sommerensemble. De optræder hyppigt i radioen og har medvirket  i adskillige TV-programmer. De har indspillet flere CD’er. I 2005 modtog de prisen for årets klassiske danske CD.

 

De spænder over et repertoire, som indeholder både de tidligste værker og også helt ny musik. Adskillige danske komponister har skrevet kompositioner specielt til Eskær Trioen.

 

Aftenens program består af to værker: Klavertrio i Es-dur, opus 1, nr. 1 af  Ludwig van Beethoven og  ”Kvartet til tidens ende” af Olivier Messiaen..

  

Bestyrelsen byder hjertelig velkommen til koncerten.

 

 


 

Søndag d. 11. januar 2009 kl. 16

 

Nytårskoncert i Mantziusgårdens Koncertsal.

 

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester

 

Dirigent: Lars Jensen

 

Solister: Anders Öberg og Helene Hvass

 

 

 Søndag den 11. januar kl. 16 er der traditionen tro nytårskoncert i Mantziusgårdens Koncertsal. Det er Birkerød Kammermusikforening i samarbejde med Asger Ahn, Mantziusgårdens Kulturcenter, der står som arrangør.

 

Som i de foregående år er det Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, der spiller. Denne gang under ledelse af dirigent Lars Jensen. Dette års solister er Helene Hvass, sopran, og solocellist i Det Kongelige Kapel, Anders Öberg.

 

Programmet består af festlig nytårsmusik af både Lumby og Strauss, men også af meget andet. Koncerten indledes med ”The Wasps” af Vaughan Williams. Derefter følger ”Rokokovariationerne” af Tjaikovski og Bizets ”Carmensuite”.  Desuden får vi highlights af både Verdi, Puccini, Bernstein og Lehar.

 

Da der er nummererede pladser, anbefales det at købe billetter i forvejen. Det kan ske på Mantziusgårdens kontor tlf.: 4581 2220 alle hverdage fra kl.14 - 16, og på  Billetnet

tlf.: 7015 6565. Vi gør opmærksom på, at medlemsrabat kun kan fås ved bestilling på Mantziusgårdens kontor.

 

Resterende billetter sælges ved indgangen fra kl. 15:15.

 

Husk at  Ristorante Boscaini  også i år tilbyder  en festlig 3-retters nytårsmenu  umiddelbart efter koncerten..........det er nødvendigt at bestille bord på forhånd, tlf.: 4582 1921.

 

Vi byder alle hjerteligt velkommen til et festligt nytårsarrangement.

 

 

 


 

Onsdag d. 21. januar 2009 kl. 20

 

Poseidon Kvartetten

("Gjesmekvartetten")

 

Jon Gjesme, violin

Christine Enevold, violin

Ettore Causa, viola

Ingemar Brantelid, cello

 

Ludwig van Beethoven: Strygekvartet, opus 59 nr. 2 i e-mol, (Rasumovsky).

Robert Schumann: Strygekvartet nr. 3, A-dur, opus 41.

Maurice Ravel: Strygekvartet i F-dur.

 

 

Ved Birkerød Kammermusikforenings koncert i Mantziusgården onsdag den 21. januar kl. 20 spiller  Posidonkvartetten, som i foreningens program står opført som ”Gjesmekvartetten”.  Kvartetten er af nyere dato. Den blev dannet forrige år på initiativ af soloviolinist og koncertmester ved Det Kongelige Kapel Jon Gjesme. Kvartetten spillede med stor succes sin første koncert i Natmandsforeningen den 11. marts 2008. Kvartettens medlemmer er højt uddannede musikere, der alle har spillet som solister med mange store orkestre både i Danmark og i udlandet. Jon Gjesme er født og opvokset i Norge og har studeret både i Oslo, København, Hannover og Minneapolis. Christine Enevold, som også er violinist, er en alsidig kammermusiker, bl.a. kendt som fast medlem af Hafniakvartetten. Solobratschist Ettore Causa  er født og opvokset i Napoli. Han har bl.a. studeret fire år hos Sir Yehudi Menuhin i Schweiz, hvor han nu er professor ved Menuhin Music Academy. I stedet for Soo-Kyong Hong, som på grund af for stort arbejdspres har måttet sige fra, er solocellisten fra Det Kgl. Kapel Ingemar Brantelid blevet fast tilknyttet kvartetten.

 

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 år har fri adgang.

 

Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 

  


 

Torsdag d. 5. februar 2009 kl. 20

 

Henschel Kvartetten og Torleif Thedéen

 

Markus Henschel (violin)

Christoph Henschel (violin)

Monika Henschel (bratsch)

Mathias Beyer-Karlshøj (cello)

Torleif Thedéen (cello)

 

Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 60, G-dur, opus 76 nr.1

Erwin Schulhoff: Strygekvartet nr. 1

Franz Schubert: Strygekvintet, C-dur, opus 163, D.956

 

 

Ved Birkerød Kammermusikforenings koncert torsdag den 5. februar kl. 20 spiller den internationalt kendte, tyske Henschel Kvartet i Mantziusgården.

 

Kvartetten er et familieforetagende, idet den består af tvillingebrødrene Christoph og Markus Henschel (begge violin), og storesøsteren Monika Henschel (bratsch). I 1994 lykkedes det gruppen at knytte den meget kompetente cellist, Mathias Beyer-Karlshøj til sig.

 

De mange års samspil har gjort Henschel Kvartetten til et unikt ensemble, som har opnået anerkendelse overalt i verden. Den har vundet utallige førstepriser og guldmedaljer og fået fantastiske anmeldelser i pressen. Inspireret af bl.a. Amadeus Kvartetten og Alban Berg Kvartetten følger den i deres fodspor og fremstår nu som en af de førende kvartetter i verden.

 

Ved aftenens koncert spiller kvartetten  sammen med cellisten Torleif Thedéen Franz Schuberts Strygekvintet i C-dur, opus 163, D.956. Torleif Thedéen er en af Sveriges største musikere. Han vandt i 1985  hele tre af verdens mest betydningsfulde cellokonkurrencer. Siden har han optrådt som solist sammen med alle de mest berømte orkestre i verden.

 

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 har gratis adgang.

 

Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 


 

Mandag d. 9. marts 2009 kl. 20

 

Andreas Brantelid og Bengt Forsberg

 

Andreas Brantelid (cello)

Bengt Forsberg (piano)

 

Franz Schubert: Sonate i a-mol, D. 821, “Arpeggione”

Robert Schumann: Adagio og Allegro, As-dur, opus 70

Herman D. Koppel: Ternio, opus 53 b

Claude Debussy: Cello sonate

Stefan Lindgren: Nyt stykke for cello og klaver

Gabriel Fauré: Cello sonate nr. 2, g-mol, opus 117

 

 

Andreas Brantelid har spillet cello, siden han var 4 år. Den første undervisning fik han af sin far, Ingemar Brantelid, der er cellist i Det Kongelige Kapel. Allerede som 11-årig optrådte han som solist ved en offentlig koncert og har senere deltaget i "master classes" hos en række verdenskendte cellister, bl.a. Ralph Kirchbaum. Indtil 2007 studerede han hos Thorleif Thedéen på Edsberg Musik Akademi i Stockholm.

 

Han har allerede vundet utallige priser. Blandt de vigtigste er ”Eurovision Grand Prix for Young Musicians”, som han vandt i juni 2006. I 2007 blev han udnævnt til Årets DR-kunstner, og samme år vandt han "Paulo Cello Competition" i Finland. Trods sin unge alder placerer han sig nu suverænt blandt verdens førende cellister.

 

Siden 2002 har han dannet duo sammen med den svenske pianist Bengt Forsberg. Denne blev først uddannet som organist, men skiftede siden til piano. Bengt Forsberg har bl.a. modtaget undervisning hos Peter Feuchtwanger i London og hos Herman D. Koppel i København.

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 har fri adgang.

 

Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 

 

 

 

 


 

Tirsdag d. 24. marts 2009 kl. 20

 

Unge Talenter

Solister fra Opera Akademiet

 

 

 

Tirsdag den 24. marts kl.20 afholder Birkerød Kammermusikforening sæsonens sidste koncert i Mantziusgården.

 

Det bliver en operaften med unge sangere fra OperaAkademiet ved Det Kongelige Teater med klaverledsagelse af pianist Friedrich Gürtler.

De medvirkende sangere er sopranerne Lina Johnson, Sofie Elkjær Jensen,  og Stephanie Lippert. Desuden medvirker Ingeborg Novrup Børch, mezzosopran, Thomas Storm Hansen, baryton, og Simon Duus Svendsen, bariton.

 

Programmet indeholder en stor Mozartafdeling med ensembler fra bl.a. "Tryllefløjten", "Don Giovanni" og "Figaros Bryllup". Desuden synges scener fra Rossinis "Barberen i Sevilla", Donizettis "Don Pasquale, Webers "Jægerbruden",

Gershwins "Porgy and Bess" m.fl.

 

Der sælges løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Alm. pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Børn og unge under 18 år er gratis.

 

Bestyrelsen ønsker alle hjertelig velkommen til koncerten.