BIRKERØD KAMMERMUSIKFORENING

44. SÆSON 2007-2008

Alle koncerter foregår i Mantziusgårdens Koncertsal

Johan Mantziusvej 7, Birkerød

 

Tirsdag d.18. september 2007 kl. 20
   

Paizo Kvartetten

 

Mikkel Futtrup (violin)

Kristine, Futtrup (violin)

Magda Stevensson (bratsch)

Toke Møldrup (cello)

 

Joseph Haydn: Strygekvartet, G-dur, opus 17 nr. 5
Leos Janacek: Strygekvartet nr. 1, ”Kreutzer Sonaten”
Carl Nielsen: Strygekvartet i g - mol op.13

 


 

Onsdag d. 3. oktober 2007 kl. 20

 

Trio Ondine

 

Erik Heide (violin)

Jonathan Slaatto (cello)

Martin Qvist Hansen (klaver)

 

Franz Schubert: Klavertrio opus 99, B-dur, D 898

Franz Schubert: Klavertrio opus 100, Es-dur, D 929

 


 

Torsdag d. 25. oktober 2007 kl. 20

 

Menuhin Festival Piano Quartet

 

Nora Chastain (violin)

Silvia Simionescu (bratsch)

Troels Svane (cello)

Friedemann Rieger (klaver)

 

Frank Bridge: Klaverkvartet, Phantasie

Robert Schumann: Klaverkvartet, Es-dur, opus 47

     G. Fauré: Klaverkvartet, g-mol op. 45               

 

 

Ved Birkerød Kammermusikforenings koncert torsdag den 25. oktober kl. 20 spiller en af tidens førende faste klaverkvartetter, Menuhin Festival Piano Quartet, i Mantziusgårdens koncertsal. Programmet består af følgende værker:

 

Frank Bridge: Klaverkvartet, Phantasie.

Robert Schumann: Klaverkvartet, Es-Dur, opus 47.

Gabriel Fauré: Klaverkvartet, g-mol, opus 45.

 

Kvartetten har eksisteret siden 1989. De fire musikere stammer fra fire forskellige lande:

Violinisten Nora Chastain er født i Californien og har studeret bl.a. ved Juilliard School i New York. Silvia Simionescu, som spiller bratsch, er født i Bukarest og er uddannet ved Det nationale Konservatorium samme sted. Hun har bl.a. været medlem af Det Internationale Menuhin Musik Akademi i Schweiz, hvor hun arbejdede sammen med Sir Yehudi Menuhin både som bratschist og violinist. Cellisten Troels Svane er født i Danmark. Han har studeret på Musikkonservatoriet i Lübeck og har i en årrække været solocellist i Sjællands Symfoniorkester. Han underviser nu i Lübeck og Berlin. Friedeman Rieger (piano) kommer fra Tyskland. Han opretholder en international koncertkarriere samtidig med, at han er professor ved musikkonservatoriet i Stuttgart og i Zürich/Winterthur.

 

Sir Yehudi Menuhin har været en vigtig mentor og en stor støtte for kvartetten, både ved dens dannelse og ved de første koncerter på musikfestivalen i Gstaad. Som tegn på sin anerkendelse bidrog han til kvartetten med sit navn. Kvartetten har med stor succes optrådt i mange af verdens største koncertsale, bl. a. i Operahuset i Sidney, Kennedycenteret i Washington og Musikhalle i Hamburg.

 

Der er billetsalg ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 har gratis adgang.

 

Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen.

 

 


 

 Mandag d. 3. december 2007 kl. 20

 

Bohumila Jedlickova og Christian Ellegaard

 

Christian Ellegaard (violin)

Bohumila Jedlickova (klaver)

 

Johannes Brahms: Sonate for violin og klaver nr. 3, d-mol, opus 108

Sergej Prokofiev: Sonate for violin og klaver nr. 1, f-mol, opus 80

Claude Debussy: Sonate for violin og klaver

Arvo Pärt: ”Fratres” for violin og klaver

 

 

 

Bohumila Jedlickova er uddannet ved konservatoriet og musikakademiet i Prag. Efterfølgende har hun studeret ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM), hvor hun nu som docent underviser i klaver og kammermusik.

 

Christian Ellegaard har studeret hos bl.a. Milan Vitek. I 2002 blev han optaget på DKDM hos henholdsvis Peder Elbæk og Sergej Azizian. Desuden har han i en periode studeret ved Edsberg Instituttet i Stockholm under Ulf Wallin og Mats Zetterquist.

 

Christian Ellegaard har spillet talrige koncerter i hele Skandinavien og det meste af Europa samt i USA. Det samme gælder Bohumila Jedlickova, som har optrådt både som solist og som kammermusiker. Samarbejdet mellem de to musikere er af forholdsvis ny dato.

 


 

Søndag d. 13. januar 2008 kl. 16

 

Nytårskoncert (ekstra)

 Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester med Christina Aastrand som dirigent og solist

 

Festlig nytårsmusik med opera- og operettetoner

                              

 Programmet byder bl. a. på uddrag ouverturen til Wilhelm Tell af Rossini, Svendsens Romance for violin og orkester, Griegs Peer Gynt suite, An der schönen blauen Donau, Lumbyes Koncertpolka og meget andet. Med Christina Aastrand som Stehgeiger bliver det som altid fejende flot og farverigt.

 

1. – 8. række gulv samt balkon 1. og 2. række balkon:

Forsalg: 200 kr. – Medlemmer/unge under 20 år: Forsalg: 180 kr. – Dørsalg: 220 kr.

9. – 13. række gulv samt balkon 3. - 5. rk.:

Forsalg: 190 kr. – Medlemmer/unge under 20 år: Forsalg: 160 kr. – Dørsalg: 210 kr.

Alle priser er inkl. gebyr.

Arr.: Mantziusgården & Birkerød Kammermusikforening

 


 

Onsdag d. 23. januar 2008 kl. 20

 

Trio Zeleste

 

Stine Hasbirk (bratsch)

Maria Kontra (mezzosopran)

Søren Pedersen (klaver)

 

 

Medlemmerne af Trio Zeleste er alle uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Maria Kontra (mezzosopran) og Søren Pedersen (klaver) har optrådt sammen siden 1995 som Duo KontraPedersen. Samarbejdet med Stine Hasbirk og dannelsen af Trio Zeleste er af nyere dato.

 

Trioen tager udgangspunkt i det forholdsvis begrænsede repertoire, der findes for sang, bratsch og klaver. Kernen i repertoiret er Brahms' to sange, opus 91 og tre sange af Frank Bridge. Begge værker indgår i aftenens program. Derudover opfører trioen seks tyske sange, opus 103 af Louis Spohr og Brahms' sonate for bratsch og klaver i f-mol, opus 120 nr. 1 samt Lieder af Richard Strauss, Zueignung, opus 10, nr. 1, Allerseelen, opus 10 nr. 8, Stiller Gang, opus.31 nr. 4 og Cäcilie, opus 27 nr. 2.

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende under 26 år: 50 kr. Unge under 18 har gratis adgang.

 

Foreningen byder alle hjertelig velkommen.

 

 

 

 


 

 Tirsdag d. 5. februar 2008 kl. 20

 

Diamantensemblet

 

Anna Dina Schick (fløjte)

Max Artved (obo)

Søren Elbo (klarinet)

Jens Tofte-Hansen (fagot)

Henning Hansen (horn)

Jon Gjesme (violin)

Tue Lautrup (violin og bratsch)

Iben Teilmann (bratsch)

Øystein Sonstad (cello)

Katrine Øigaard (kontrabas)

 

W.A. Mozart: Fløjtekvartet  D-dur K285

Otto Mortensen: Blæserkvintet (1944)

W.A. Mozart: Obokvartet, F-dur, K370

Antonín Dvorak: Serenade, d-mol, opus 44, arr. for ni instrumenter.

 

Diamantensemblet blev dannet i 2004 på initiativ af solooboist i Radiosymfoniorkestret, Max Artved, i samarbejde med Siemens, DR Klassisk, Det Kongelige Bibliotek, fem blæsere og fem strygere, kendt som solospillere i henholdsvis Radiosymfoniorkestret og Det Kongelige Kapel.

 

Det er et klassisk ensemble, som har status som ensemble-in-residence på det Kongelige Bibliotek, hvilket indebærer, at ensemblet giver 6 årlige koncerter i Dronningesalen. Dette er blevet en stor succes med mange positive anmeldelser.

 

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 har fri adgang. Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 


 

Torsdag d. 6. marts 2008 kl. 20

 

The Sorrel Quartet

 

Gina McCormack (violin)

Catherine Yates (violin)

Robin Ireland (bratsch)

Helen Thatcher (cello)

 

W. A. Mozart:  Strygekvartet nr. 19, C-dur, ”Dissonance” K465

Dimitri Shostakovich: Strygekvartet no. 3, F-dur, opus 73

Johannes Brahms: Strygekvartet a-mol, Opus 51 no. 2

 

  

Kvartetten blev dannet i 1987, og den anses i dag for at være en af de fineste britiske strygekvartetter. Den er kendt for sin spontanitet og sit brændende engagement. Ensemblet har i tidens løb fået mange meget fine anmeldelser. Den har afholdt koncerter overalt i Storbritanien og været på mange koncertturneer både i Nord-og Sydamerika, Australien og Europa.  

 

Ved siden af et stort koncertprogram i BBC har den indspillet mange cd’er, bl.a.samtlige strygekvartetter af Shostakovich. Desuden har mange komponister skrevet værker til Kvartetten, som i 2002 blev udnævnt til ”Quartet-in-Residence” ved universitetet i Cardiff .

 

Ved aftenens koncert spiller kvartetten først Mozarts Strygekvartet nr. 19, C-dur, ”Dissonance” K465. Derefter følger Strygekvartet nr. 3, F-dur, opus 73 af Dimitri Shostakovich. Efter pausen spilles Strygekvartet nr. 2, a-mol, opus 51 af Johannes Brahms.

 

Der er salg af løssalgsbilletter ved indgangen fra kl. 19.30. Pris: 100 kr. Studerende under 26 år: 50 kr. Unge under 18 har gratis adgang.

 

Birkerød Kammermusikforening byder alle hjertelig velkommen til koncerten.

 

 

 

 


 

Mandag d. 31. marts 2008 kl. 20

 

DR UngdomsEnsemblet

 

DRUEN

 

Dirigent Morten Ryelund

Solister: Andreas Fosdal, obo. NN, violin

 

Peteris Vasks: Musica Dolorosa

Felix Mendelssohn- Bartholdy: Strygersymfoni nr. 2

J. S. Bach: Koncert for violin, obo og strygere.

Richard Strauss: Metamorfoser for 23 solostrygere

 

 

 

Når Birkerød Kammermusikforening den 31. marts kl. 20 åbner dørene for sæsonens sidste koncert, som traditionelt er en koncert med unge talenter, sker det med Danmarks Radios Ungdomsensemble, også kaldet DRUEN.

 

Musikerne i DRUEN er mellem 15 og 25 år. De er gymnasie-  eller MGK-elever (musikalsk grundkursus, der forbereder elever til optagelse på konservatoriet), samt  konservatoriestuderende, som har kvalificeret sig ved at deltage i et prøvespil.

Ensemblet er oprettet med støtte fra kulturministeriets talentudviklingspulje med det formål at udvikle talenter og pleje den musikalske fødekæde.

 

I København optræder DRUEN med jævne mellemrum bl.a. i Den Sorte Diamant og altid under ledelse af den faste dirigent Morten Ryelund, som også er dirigent ved koncerten i Birkerød.

 

Der er salg af løssalgsbilletter fra kl. 19.30. Almindelig pris er 100 kr. Studerende indtil 26 år: 50 kr. Unge under 18 år: gratis. Der kan også købes billetter over BilletNet eller på Mantziusgårdens kontor.

 

Bestyrelsen byder alle hjertelig velkommen til koncerten.